Heb je diabetes type 2 of heb je een vermoeden dat je dit hebt, dan zul je eerst naar jouw huisarts moeten gaan om dit te laten testen. Met een simpel bloedtestje kan de huisarts dit controleren. Indien blijkt dat je diabetes type 2 hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk maatregelen te nemen om de diabetes terug te dringen.

 

Diabetes type 2 herkennen

Diabetes type 2 is niet altijd makkelijk te herkennen. Lees hier meer over op de pagina diabetes symptomen. Het is wel belangrijk dat je je snel laat behandelen en gelukkig kunnen ik als diabetescoach je hierbij helpen. Zonder behandeling blijven er te veel suikers in je bloed zitten. Wanneer je bloedsuiker te hoog wordt, kan dit tot vervelende complicaties leiden. Negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Omdat diabetes een aanslag op je gezondheid is, adviseren ik je om hier zo snel mogelijk iets aan te doen.

 

Diabetes dieet bij overgewicht

Als diabetes coach kan ik je online helpen en begeleiden bij een diabetes dieet. Overgewicht en diabetes gaan vaak samen. Om de symptomen en gevolgen van diabetes te reduceren, geef ik gerichte adviezen en tips waarmee u samen met mij een diabetes dieet kunt samenstellen waarmee je verantwoord kunt afvallen.

 

Diabetes en overgewicht

Mensen met overgewicht hebben veel meer kans om diabetes type 2 te krijgen. Zeker als er sprake is van veel buikvet. Door het overgewicht aan te pakken en gewicht te verliezen, zal dit gelijk een gunstige invloed hebben op de diabetes. Voor mensen met diabetes type 2 is het dan ook heel belangrijk om een gezond gewicht te bereiken, meer te bewegen en de bloedsuikers onder controle te houden. Dit komen je hart en bloedvaten ten goede.

Met mijn diabetes dieet kan ik je helpen om van uw overgewicht af te komen,stap voor stap en op een leuke manier!

 

Behandeling diabetes type 2

Diabetescoaching Nederland adviseert, begeleidt en helpt bij de behandeling van diabetes, Daarnaast kun je natuurlijk zelf de nodige maatregelen nemen om diabetes type 2 te voorkomen. Je wilt natuurlijk ook niet dat je huisarts je diabetes medicijnen moet voorschrijven of de dosering moet verhogen.

De boodschap die ik je mee wil geven is het volgende: “diabetes type 2 is bij ongeveer 85 procent van de mensen te genezen door je voedings- en levensstijl aan te passen”!! Ik help je daarbij op een gezonde en natuurlijke manier.

diagnose-stethoscope

Risicofactoren om diabetes type 2 te krijgen:

De kans om diabetes type 2 te krijgen hangt van een aantal factoren af. Je hebt meer kans op diabetes bij:

 • het eten van ongezonde voeding met veel verkeerde vetten
 • voorkomen van diabetes in je familie
 • een (te) hoge bloeddruk
 • een (te) hoog cholesterolgehalte
 • overgewicht en vooral veel vet rondom de buik
 • te weinig beweging
 • vetstofwisseling stoornissen
 • roken, want roken maakt het lichaam minder gevoelig voor insuline
 • te veel stress, waardoor het lichaam extra adreline en cortisol aanmaakt. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel
 • veel alcohol, waardoor de belasting voor de lever van een diabeet te zwaar wordt

Diabetes tips die je zelf kunt toepassen

Hierbij geef ik je alvast een aantal diabetes tips die je zelf kunt toepassen om diabetes type 2 te voorkomen of te verminderen.

De kans om diabetes type 2 te krijgen hangt van een aantal factoren af. Je hebt meer kans op diabetes bij:

 • Eet zo weinig mogelijk geraffineerde suikers en witte koolhydraten ( witbrood, koekjes, witte pasta, kant en klare suikers etc.)
 • Regelmatig bewegen en sporten, waaronder flink wandelen, fietsen, krachtsport of zwemmen. Net wat je aankunt en waar je zelf plezier aan beleeft
 • Vermijd transvetten (niet verzadigde vetten) die de werking van insuline juist verstoren. Onverzadigde vetten zitten in gefrituurd voedsel, snacks, koek, gebak en ander bewerkt voedsel
 • Eet meer vis en minder vlees. De omega-3-vetzuren zijn de gezonde vetten die je lichaam nodig heeft
 • Slaap voldoende (7-9 uur) en probeer stress zo veel mogelijk te vermijden
 • Zorg voor een gezond lichaamsgewicht en een normale BMI

Hulp nodig om jouw diabetes te terug te dringen?

Zoekt jij hulp om diabetes te voorkomen, te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen? Schakel dan nu mijn diabetescoaching in. Ik kan je waar dan ook in Nederland begeleiden met een maatwerk diabetesplan! Doe vandaag nog een aanvraag en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!