SAM_1027 (2)Minder insuline nodig voor Helene!

Toen Helene mijn hulp vroeg voor diabetescoaching had ze al behoorlijk wat klachten door haar hoge bloedsuikerwaarden. Helene gebruikt sinds 5 jaar 2x 1000 Metformine en Gliclazide maar haar bloedsuiker bleef rond de 10 hangen. Sinds juli moest ze insuline (Novamix) spuiten. Ik spreek Helene bij haar thuis, waar zij, haar man John en 3 hondjes mij hartelijk ontvangen.

Linda: Welke klachten had je Helene?
Helene: Door mijn diabetes was ik snel moe. Ook had ik last van duizeligheid, jeuk en uitslag op mijn voeten. Ik wist dat er manieren moesten zijn om mijn bloedsuiker te verlagen. Ik heb jou ingeschakeld in oktober in de hoop dat met het verlagen van mijn bloedsuiker ook deze vervelende klachten zouden afnemen.

Linda: Hoe voel je je nu Helene?
Helene: Veel beter! Mijn bloedsuiker is lager en ik heb meer energie en uithoudingsvermogen! Ik gebruik geen Gliclazide meer, de Metformine is 2x 500 en ik ben de helft gaan spuiten van wat ik deed! Op 8 november spoot ik nog 32-40 en zelfs een week later ging ik al naar 14/16. De jeuk is bijna helemaal weg en last van duizeligheid heb ik niet meer gehad.

Linda: Waarom was de reguliere hulp niet voldoende voor jou?
Helene: Ik denk dat de adviezen nog ouderwets zijn. Misschien wel 30-40 jaar oud? Dankzij jouw voedingsladviezen heb ik andere keuzes gemaakt en deze sloegen wél aan!

Linda: Heb je nog tips voor andere mensen met (pre)diabetes?
Helene: Ga op onderzoek uit en zoek hulp. Wanneer je insuline spuit en je gaat je voeding verbeteren bespreek dan je insulinegebruik met je arts. Je kunt echt veel bereiken met voeding!

Heeft u nog vragen voor Helene? Zij beantwoord ze graag voor u. Stuur een e-mail naar info@diabetescoachingnederland.nl en ze worden naar Helene doorgestuurd.

LEES OOK –>  ”Goede start voor Paula!”