Diabetescoaching Nederland heeft het haar doel gemaakt om mensen met diabetes online te helpen, te adviseren en te begeleiden bij diabetes type 2. Doordat ik dit doe met behulp van Skype consulten en e-mail, kan ik mensen met diabetes door heel Nederland online coachen. Daarbij is maatwerk een speerpunt, omdat ik de begeleiding op elk persoon en zijn of haar situatie aanpas.

 

Mijn visie

Het is mijn doel om diabetici bewust te maken van de oorzaken, kenmerken en gevolgen van diabetes en hen bewust duidelijk te maken dat diabetes omkeerbaar en dus te genezen is. Ik wil een prominente plaats innemen in de strijd tegen diabetes, naast de zorgverzekeraars en huisartsen die ook positief staan tegenover de omkeerbaarheid van diabetes. Graag sla ik samen de handen ineen om mensen met diabetes te helpen en hen bewuster te maken dat diabetes en voeding direct aan elkaar gekoppeld zijn. Ik wil voorlopen in de adviezen en begeleiding die ik geef en de komende jaren sterk groeien, zodat iedereen de persoonlijke coaching krijgt die hij of zij nodig heeft.

 

Mijn missie

Ik sta voor duidelijke, transparante en eerlijke voorlichting. De bewustwording en begeleiding is er op gericht om diabetici nieuwe kansen te geven en vooruit te helpen. In een wereld waar diabetes sterk groeiende is, wil ik het verschil kunnen maken tussen een leven met of zonder diabetes en bijbehorende medicijnen. Ik geloof niet dat alleen symptoombestrijding voldoende is. Ik ga naar de kern van het probleem en bekijk elk persoon met diabetes type 2 als individu. Door de nieuwe leefstijl wordt je bloeddruk en cholesterol ook lager en kunnen diabetes medicijnen vrij snel afgebouwd worden.Ik werk met een strategie waarbij de focus ligt op het voedingspatroon, eetgedrag en de levensstijl. Dit geeft samen een totale gezondheidswinst die zelfs verder gaat dan alleen symptoombestrijding.

 

Mijn ambitie

Het is mijn ambitie om diabetes omkeerbaar te maken, waardoor de levensverwachting omhoog schiet en diabetes medicijnen verminderd of zelfs gestopt kunnen worden.

Ik ben ervan overtuigd dat door onze begeleiding, steun en toewijding mensen met diabetes binnen enkele weken hun medicijnen kunnen verminderen, gaan afvallen en een gezonde levensstijl aanleren dat diabetes sterk doet verminderen of zelfs helemaal kan laten verdwijnen!

Onderscheidende kenmerken

Waarin is Diabetescoaching Nederland onderscheidend ten opzichte van de reguliere hulp bij diabetes?

  • Persoonlijke begeleiding op maat door heel Nederland. Dus iedereen kan hier vanuit zijn eigen huis aan meedoen
  • De adviezen gaan verder dan de ondersteuning binnen de reguliere hulp. Mijn inzichten zijn gericht op de nieuwste onderzoeken in de voedingswereld
  • Alle aspecten voor een blijvende verandering komen aan bod, waaronder persoonlijk voedingsadvies, eetgedrag, overgewicht, stressmanagement, slaap en ontspanning, beweging, supplementen, etc.
  • Mensen leren met mijn diabetescoaching om verantwoordelijkheid te nemen om diabetes te kunnen overwinnen
  • Ik denken mee met elk aspect, elke vraag of probleem welke met diabetes gepaard gaan. Mensen ervaren een enorme toewijding en ondersteuning

Diabetescoach Linda van der Sanden

Is het voor jou ook zo lastig om oude gewoonten los te laten? Denk je ook dat het veel tijd kost om gezondere, nieuwe gewoonten aan te leren?

Dit vond ik zelf ook. Ik geloof nu dat iedereen zijn/haar leefstijl op een leuke manier kan veranderen! Of het nu gaat om het afkicken van suikers, het leren eten van groente of het wennen aan minder grote porties.

Vanaf mijn 3e jaar tot mijn 21e at ik geen groente of fruit en was ik verslaafd aan suiker. Na jarenlange klachten besloot ik toen ik 21 werd om mijn gezondheid aan te pakken en heb ik mezelf gezond leren eten. Zonder hulp was dit een moeilijk en langzaam proces..

Doordat ik zelf weet hoe dit proces verloopt en hoe moeilijk het kan zijn, ben ik een expert geworden in het afleren van oude, en het aanleren van nieuwe (eet) gewoonten. Ik weet welke steun en handvatten ik zelf nodig had om anders te gaan eten en leven. Doordat ik deze zelf gemist heb, weet ik juist hoe ik dit voor een ander kan inzetten!

Als gediplomeerd gewichtsconsulent heb ik certificaten voor Orthomoleculaire Suppletie en Cognitieve Gedragstherapie behaald. Daarnaast ben ik gediplomeerd trainer Hormoonfactor en opgeleid door Ir. Ralph Moorman. Tijdens mijn werk als gewichtsconsulent merkte ik hoe snel de bloedsuikerwaarden van diabetici veranderden bij de voeding die ik aanraadde. Dit was dé kan die ik op wou gaan, aangezien de resultaten zo verbluffend kunnen zijn!

Met een schat aan ervaring en kennis van mensen met gewichts- en gezondheidsklachten, is het mijn passie om diabetici van hun medicijnen af te helpen, te laten afvallen en die aanpassingen door te voeren die het verschil maken tussen een leven met of zonder diabetes.

Lees HIER de ervaringen van John, Helene en Paula over mijn succesvolle begeleiding

Linda-van-der-Sanden

Gaan wij samen de strijd tegen diabetes aan?