Volle of magere producten?

Bij het kiezen van verantwoorde producten zien we door de bomen soms het bos niet meer. Of liever gezegd, door de suiker de voeding niet meer. Weet jij het verschil tussen volle of magere producten? Want wie kiest voor magere producten denkt vaak een gezondere keus te hebben gemaakt. Dit is helaas niet het geval, en ik leg je graag uit waarom je als (pre) diabeet beter voor volle producten kunt kiezen, dan voor de magere producten.


Magere producten minder calorieën?

Nu hoor ik je denken ‘’in magere producten zitten minder calorieën, en hierdoor val ik beter af’’. Het klopt dat er vaak minder calorieën in magere producten zitten, maar dit is niet zozeer een voordeel. Volle producten zorgen namelijk voor een goede verzadiging van het lichaam. Een product mag ‘’mager’’ genoemd worden als er minder vet in zit. De hoeveelheid verschilt per product. Maar wanneer er vet uit een product wordt gehaald, worden er suikers, snelle koolhydraten en zoetstoffen toegevoegd. Er is nu voor jou als (pre) diabeet absoluut geen winst behaald.

food,food and drink,drink,diary products,milk,yogurt,curd cheese,ricotta,white,butter,cheese,white,calcium,healthy food(Volle producten)

Nadelen van magere producten

  • Er zitten minder vitamines en mineralen in
  • Er zit minder smaak aan
  • Psychisch : mensen eten vaak meer van magere producten omdat ‘’het toch mager is’’
  • Fysiek: mensen eten vaak meer van magere producten vanwege het fysiek lagere verzadigingsgevoel


Gezonde vetten

Vet wat van nature in producten voorkomt is niet slecht. Alleen toegevoegde vetten, en dan vooral gemaakte/chemische transvetten zijn ongezond. Volle producten bevatten vaak de juiste hoeveelheid gezonde vetten en andere stoffen die het lichaam nodig heeft. Denk aan roomboter, kokosvet en olijfolie. Kies liefst altijd voor volle zuivel. Dus volle melk, volle yoghurt, Griekse yoghurt roomboter, kaas etc.


Koemelkproducten

Bij het kiezen voor zuivel kies je liever voor volle- dan magere zuivel. Let wel op met koemelkproducten. Koemelk heeft vanwege het melksuiker lactose dat het bevat, een enorme invloed op de productie van insuline in ons lichaam. Daar komt bij dat veel mensen overgevoelig zijn voor lactose en caseïne en hierdoor last krijgen van hooikoorts, astmatische klachten, voorhoofdsholte ontstekingen, eczeem of andere allergieën. Omdat voor veel mensen het verteren van melkeiwitten moeilijker is, zijn zuivelproducten van geiten en schapen een beter alternatief.

392ff476d8d609e43b4d5ccafff4cf47OS5qcGc=.jpg_500x500

Gezonde volle producten

Wanneer je met Diabetescoaching Nederland aan de slag gaat help ik je met het samenstellen van je vernieuwde voedingspatroon. Alles gaat in overleg en ik leg je precies uit waar je op kunt letten en waarom. Er zijn genoeg gezonde volle producten en variaties voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Honger lijden is nooit gezond en komt niet aan bod in het diabetes dieet.

In mijn coaching bespreek ik vaker de redenen waarom ik bewerkte producten als halvarine en margarine afraad en wat de nadelen zijn van bijvoorbeeld lightproducten en zoetstoffen.

 

Afvallen met (pre) diabetes lukt jou ook met de juiste voedingsadviezen”

Vraag het Gratis E-Book ”Een stabielere bloedsuikerspiegel in 8 weken!” aan.

VOLGENDE BLOG over de truc met koolhydraten!